DARULAMAN PERDANA (BDB LAND)

PROFIL SYARIKAT
Ditubuhkan pada tahun 1983, BDB LAND SDN BHD (dahulu dikenali sebagai Darulaman Realty Sdn. Bhd.), Adalah nama yang terkemuka di Kedah untuk pembangunan perbandaran. Ia dipelopori Bandar Darulaman, Jitra sebagai bandar satelit berdikari ibu negeri, Alor Setar, pada tahun 1984. Pada tahun 1999, Darulaman Utama dicipta untuk membawa pembangunan perbandaran berskala besar ke Kuala Ketil dalam daerah Baling. Pada tahun 2004 Darulaman Perdana dilancarkan di Sungai Petani sebagai lokasi utama untuk gaya hidup berkualiti tamu. Banyak lagi pembangunan perbandaran baru dalam perancangan untuk memastikan kelestarian sumbangan kehidupan yang berkualiti kepada rakyat Kedah.

BDB Land telah pemaju utama telah melancarkan lebih RM271.2 juta daripada Nilai Pembangunan Kasar pada tahun 2015. Pada tahun akan datang, dianggarkan bahawa pelancaran RM485.4 juta akan berlaku, di mana RM236.7 juta di Bandar Darulaman, RM117.0 juta pada Darulaman Perdana dan RM131.7 juta pada Darulaman Utama. Jumlah anggaran 1,343 rumah dijangka dilancarkan tahun ini akan datang. Sebahagian besar daripada pelancaran akan berada dalam kategori rumah mampu milik untuk memenuhi permintaan pasaran dan aspirasi Kerajaan Negeri Kedah.

Bahagian ini juga telah menjalani latihan perbandaran penjenamaan semula sejak awal 2016 berdasarkan empat tonggak pembangunan: teknologi, masyarakat, hidup dan alam semula jadi yang sihat. Antara inisiatif yang akan dilaksanakan ialah penyediaan jalur lebar berkelajuan tinggi, koridor hijau, dan ruang awam. Penubuhan polis bantuan dalam perbandaran tiga akan memastikan tahap yang lebih tinggi keselamatan.

Di samping itu, ketiga-tiga perbandaran akan melaksanakan penambahbaikan landskap yang luas dalam beberapa tahun akan datang untuk meningkatkan tahap lebih tinggi daripada keselamatan.

CALL NOW


Leave a Reply